Gronskogdimma

Webinarium – Vem behöver fjärrvärme när svensk el är så klimatsmart?

HEAS tillsammans med Göteborg Energi bjuder den 7 dec, kl 10:00-11:00 in till ett webinarium. Webinariet kommer fokusera på skillnaden mellan rapporterad och riktig klimatpåverkan från fjärrvärme- resp värmepumpsuppvärmda fastigheter.

Svensk elproduktion har väldigt låg klimatpåverkan jämfört med elproduktionen i grannländer som Danmark, Tyskland och Polen. Dessutom kan man idag köpa ursprungsmärkt förnybar el till en marginell merkostnad. Sammantaget gör detta att fastighetsägare kan tro att deras elanvändning inte har någon påverkan på klimatet. Fjärrvärme däremot kan uppfattas som mer klimatskadlig, då den på sina ställen hämtar delar av sin energi från avfallsförbränning. Men hur ligger det till egentligen? Eric Zinn är hållbarhetschef på Göteborg Energi och ska visa på hur energisystemet hänger ihop, både över nationsgränser men även med andra samhällssektorer, så att du kan bättre förstå vilka åtgärder som gör klimatnytta på riktigt, istället för på pappret.


Nyheter


Energi & ekonomi vid HEAS vårmöte

Program  10:00-11:30 Års- och vårmöte 11:30-12:00 Läget på Energimarknaden Miriam Münnich Vass, Näringspolitisk expert inom klimat och energi, Teknikföretagen 12:00-13:00

Teknikföretagen Plus

Teknikföretagen Plus erbjuder dig som medlem i HEAS förmånliga avtal. Här samlas olika medlemsförmåner under ett och samma tak, vilket

Tranter International är ny medlem

HEAS hälsar Tranter International AB välkommen som medlem! Trantervärmeväxlare har en sak gemensamt – värmeöverföring genom plattor istället för rör.

Alfa Laval AB är ny medlem

HEAS hälsar Alfa Laval AB välkommen som medlem! Föreställ dig en mer hållbar värld. En värld där mindre behövs för